27. helmikuuta 2017

NOKKA KOHTI ISO-BRITANNIAA

Minne olet lähdössä ja kuinka kauaksi aikaa?
Eli oon siis lähdössä kolmeksi viikoksi Brightoniin Iso-Britanniaan.

Oletko ennen päässyt puhumaan englantia muille englantia puhuville?
Ei tule itse asiassa mieleen, että olisin ihan 100% varmasti puhunut itse englantia henkillölle, jonka äidinkieli olisi englanti. Vaikka koulussa kyllä on ainakin yksi, jonka tiedän olevan kaksikielinen niin, että hän puhuu englantia toisena äidinkielenään. Mutta joo kyllähän mä oon puhunut mm. edellisillä ulkomaanmatkoilla englantia, koulussa ja niin pois päin.

Ootko käyny ennen ulkomailla ilman vanhempia?
Joo kyllä, olin vuonna 2016 kesällä Espanjassa. Siellä kävin mun Fifteenleirin ( = melkeen sama asia kun ripari), joka kesti 10 päivää!

Mitä odotat kaikista eniten kielimatkalta?
Hmm... No varmaan sitä, et saa tutustua eri maista tuleviin ihmisiin, tottakai ruokaa ja no, ehkä vaan ylipäätään kaikkea. 

Milloin olet lähdössä?
Lähden näillä näkymin 19. heinäkuuta. Päivämäärä voi kuitenkin muuttua vielä, koska ryhmä täytyy saada tarpeeksi isoksi, että kurssi voidaan järjestää!

adventure-dreams-feelings-love-Favim.com-3211581
Asuntola vai isäntäperhe?
Mulle oltiin aluksi järjestämässä matkaa niin, että asuisin isätnäperheessä, mutta kysyin, että olisiko Campus eli tämä asuntola mahdollinen vaihtoehto. Ja sehän sopi, eli meen asuntolaan!

Ootko ollut ennen kielimatkalla?
Mä en oo ennen ollut kielimatkalla, ekaa kertaa siis kokemaan mitä kaikea tää tuo mukanaan! 

Mitä haluaisit nähdä/kokea kielimatkan aikana?
Haluisin varmaan lähteä kaikkiin aktiviteetteihin (esitelty esitteen sivulla 24). Onneksi ainakin nyt varmastui huvipuistoon meno, eli ainakin sitä jännään ja odotan hirmuisesti. En oo vielä edes sisäistänyt koko asiaa ja ylipäätään ton reissun ajattelu on jo niin jännää, että huhhuh. On vaa niin outoo ajatella, mitä kaikkee se tulee pitämään sisällään!

Mutta tosiaan ainakin huvipuiston haluan nähdä, kajakkimelontakin kuulostaa niin hauskalta ja tottakai haluan maistaa englantilaisen aamiaista. 

Meetkö kielikurssille yksin? Siis että tunnetko ketään sieltä entuudestaan?
Olin lähdossä alunperin yksin, mutta rohkenin kysymään mun parhaalta kaverilta, että lähtisikö hän mukaan. Ja kun asiat alkoi selkenemään ja alkoi vahvasti näyttää siltä, että täähän saattais jopa onnistua, niin loppujen lopuksi asiat selkeni ja mun paras kaveri on lähdössä samalle reissulle mukaan!

Entuudestaan en taida tietää vielä ketään muita. Muutama on tullut kyselemään Snapchatissa @elisabethlydia, että millon oon lähdössä matkaan ja että hekin ovat lähdössä Brightoniin. Joten siellä saattaa olla tuttuja kasvoja, jos satun samalle kurssille heidän kanssa!

PicMonkey ImageMinkälaiset odotukset sulla on siitä?
No kyllähän se jännittää. Jännittää aivan älyttömästi. Mutta samalla vaan odotan innolla sitä, mitä kaikkea tuun kokemaan. Kurssi on kuitenkin niin pitkä, että ainakin opin selviämään kutakuinkin kunnolla matkustamaan ulkomailla ilman vanhempia. Ja se kaikki kokemus ja muistojen määrä, mitkä mulle jää sen jälkeen, ihan hullua.

Osaatko puhua hyvin englantia?
Mä uskon, että oon aika normaalitasoinen, suomalainen puhuja. En siis ole itsevarma vielä oman ääntämiseni kanssa, mutta sitä varten sinne kielikurssille usein lähdetäänkin - halutaan lisätä itsevarmuutta kielen puhumiseen kielen opiskelun lisäksi.

Jännittääkö sua jokin asia siinä matkassa?
Jännittää varmaan kaikki. :-D Mutta ehkä eniten sen koko ryhmän tapaaminen, päästäänkö samaan opetusryhmään mun kaverin kanssa, millaista ruokaa siellä on ja millainen se meidän asuinalue ja itse asuntola on. Millaisia ne aktiviteetit on ja onkohan paljon muita suomalaisia tulossa. Eli no, aika moni asia!

Tuleeko sinne monesta maasta ihmisiä? 
Mun kurssityyppi on international, joka tarkoittaa siis sitä että samalle kurssille tulee eri puolilta maailmaa opiskelijoita.

fcacffa86eb6628c0ca2d29e31e5b63f
Kuvat Weheartit
Miten sun perhe suhtautui matkaan?
Mun isä on käynyt kielimatkalla nuorena, itse asiassa täysin samassa kohteessa, joten se oli kyllä heti mukana! Äitikin oli mukana kyllä, vaikka olihan se aluksi vähän huolissaan siitä, jos lähtisin yksin. Sellaisiahan ne äidit ovat ja kuuluukin olla. Mutta kun sain kaverin matkaan, äiti oli myös ihan täysillä mukana, kun ei jännittänyt sitten enään sitä jos olisinkin aivan yksinäni lähtenyt. :-)

Mitä kautta EF löysi sut/otti yhteyttä? 
He laittoivat mulle sähköpostia asiasta!

Onko kukaan sun kavereista ollu kielimatkalla?
Kukaan mun kavereista ei oo ollut kielimatkalla, mutta muutama on kyllä lyhyillä vaihdoilla ollut ja yksi lähteekin vuoden vaihtoon ensi kesänä! Tiedän kyllä monia jotka ovat olleet kielimatkoilla, esimerkiksi YouTubesta tutun Ilonan kielimatkaa seurasin mielelläni.

Onko niihin minkälaiset ikärajat yleensä?
EF järjestää matkoja ihan laidasta laitaan! EF mahdollistaa kielimatkojen lisäksi mm. au pair, sekä vaihtoppilas toimintaa. Kannattaa ihmeessä käydä kurkkaamassa heidän nettisivuiltaan tai esitteestä, mitä kaikkea EF järjestääkään just sun ikäisille! Monesti ajattelisi, ettei EF järjestäisi sitten mitäänvähän vanhemmalle kuin yläkoulu- tai lukioiässä oleville. Mutta hämmennyin itsekin siitä, että vaihtoehtoja on monia myös yli 18-vuotiaillekin!

Noin! Siinä nyt muutamaan kysymykseen vastaukset - toivottavasti vastasin sua askarruttavaan kysymykseen :-) Liitin mukaan pari inspiraatiokuvaa weheartitistä, jossa en ollut muuten käynyt varmaan vuoteen. Mutta like old times jäin selailemaan sitä kröhöm, aika kauaksikin aikaa! Mutta joo, vielä saa kysellä jos jokin jäi askarruttamaan!
Yhteistyössä EF

8 kommenttia:

 1. Anonyymi2:45 ap.

  Ihan tällee kysyn, että minkätakia halusit campukselle etkä isäntäperheeseen? Taisiis isäntäperheessä kuitenkin tulis puhuttua sitä kieltä ja tutustuttua paremmin siihen englantilaisuuteen? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Entiedä, ehkä enemmän omalta tuntui tuo campus! Isäntäperhe varmasti hyvä vaihtoehto, mutta päädyin nyt kuitenkin lopulta camoukseen.

   Poista
 2. Hauskaa tulevaa kielimatkaa sulle, ei kannata yhtään jännittää! Matkalla pääsee nopeesti porukkaan, sillä kaikki on samassa tilanteessa. Olin ite viime kesänä just Brightonissa kolme viikkoa. Oli aivan mahtava reissu!

  Mun blogista löytyy juttuja mun matkasta jos sua yhtään kiinnostaa :)

  http://auringonlaskunoranssi.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsi, vähänkö kivaa että sä oot ollu myöskin Brightonissa! Kiitos kommentista ihan hurjasti!!

   Poista
 3. Täähän oli hyvä postaus, ja tuli ihan kattava paketti sun matkasta. Toivottavasti sun reissusta tulee mahtava! ♥
  anskukoo.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitän! ♥ Ja toivon kovasti samaa :-)

   Poista