31. elokuuta 2017

KIELIKURSSI TIIVISTETTYNÄ

Nyt on koko kielikurssi paketissa ja normaaliin kotielämään taas totuteltu. Ajatelin, että voisin vielä koko reissun kiteyttää pähkinänkuoreen: aloitetaan ihan alusta ja päädytään sitten koko reissun loppuun asti.

1. MATKALLE LÄHTÖ

Matkalle lähdössä ehkä tärkein juttu on itse pakkaaminen reissulle. Itsehän mä nappasin mukaan isoimman laukun, jonka vain saatoin täältä kotoa löytää, heh. Pakkasin mun mielestä oikein mallikkaasti. Lähtiessäni ylpeästi kerroin, että laukun toinen puoli on kokonaan typötyhjä. No, mutta en sitten tiedä painoiko se jättimäinen laukku jo itsestään muka niin paljon, että vaikka se laukun toinen puoli olikin typötyhjä niin silti se laukku hipoi panorajaa lentökentällä. :-D

Untitled

Lähteminen kotoa oli jännittävää. Edessä oli täysin uusi maa ja kaikista pisin reissu pois kotoa! Kyllä siinä, kun perheelle sanoi heippoja niin tajusi, että kolme viikkoa on niin pitkä aika. Ajatuksissa lähinnä pyöri, kuinka äiti ei ole vaikka ratkomassa arjen pieniä ongelmia tai pitämässä huolta, ettei mitään unohtuisi. Lentokentälle sitten lähdettiin edellisenä iltana. Yövyttiin hotellissa ja heti seuraavana aamuna oltiinkin jo aikaisin ylhäällä. Jännitti nähdä keiden kanssa sitä kolme viikkoa tuleekaan sitten vietettyä!

Untitled 2. MATKALLA

Matka kesti tosiaan kolme viikkoa. Sitä kaikkea, mitä kerkesi tapahtumaan on varmasti vaikeaa kirjottaa ylös. Muutamia kohokohtia oottekin jo aiemmista postauksista pystyneet lukemaan! Käydään kuitenkin kertauksena vielä, että missä mä nukuin ja muuta semmoisia käytännönasiota. :-)

Untitled Monissa EF:n kohteissa on vaihtoehtoina home stay tai campus eli tälläinen ns. asuntola. Mä itse valitsin asuntolan mun reissukaverin Sonian kanssa. Etukäteen pystyy varaamaan ystävän kanssa yhteisen huoneen ja näin me tehtiinkin Sonian kanssa heti matkaa varatessa. Kun sitten päästiin itse kohteeseen, huomattiin, että Brightonin Falmer Campuksella onkin jokaiselle pienet omat huoneet. Aluksi se oli pieni jännittävä yllätys, kun oli odottanut nukkuvansa kolme viikkoa samassa huoneessa tutun ja turvallisen ystävän kanssa. Kolmen viikon aikana kuitenkin oma huone oli kyllä iso plussa. Sai vähän omaa tilaa ja rauhaa! Myös se, että jokaisella oli oma vessa suihkuineen ja pönttöineen, oli kyllä ehdottomasti plussaa. Ei ollut yhteisiä pesutiloja, jossa aina olisi joutunut jatkuvasti jonottamaan omaa vuoroa.

UntitledCampukset oli ihan perus siistejä. Suihkussa käytin suihkuläpsyjä ja hapaat pesin pullovedellä, vaikka paikalliset liiderit kylläkin sanoivat, että hanavedellä voisi hampaat pestä. Matkalle mukaan on hyvä myös varata käteistä rahaa. Itse varasin oikeastaan juuri sopivasti. Eniten sitä meni aktiviteetti- ja bussikottimaksuihin. Käteinen on myös hyvä maksuväline pienillä kojuilla, kun niiden korttilukijoista ei koskaa voi olla varma. Mielummin olla ylivarovainen kuin katua sitten jälkikäteen!

Untitled

Kaikki: majoitus, koulu ja ruokala olivat samalla alueella. Oli helppoa käydä syömässä heti koulun tai aktiviteetin jälkeen, kun ruokala oli siinä niin lähellä. Tai aamulla väsyneenä kipaista hakemaan aamupala mukaan ja syödä se nopsasti ennen oppituntia. Varsinaista paikkaa liikkumiselle ei ollut, mutta ei liikkumiselle kyllä juuri aikaa jäänytkään. Aktiviteetit sisälsivät yleensä niin paljon kävelyä, että se tuntui jo itsessään tarpeeksi uheilulta. Meillä oli koko reissun aikana yksi yhteinen urheiluilta ja pakko sanoa, että se oli ehdottomasti yksi mun lemppari aktiviteeteista, koska mä niin tykkään joukkuepeleistä! Niitä olisi jopa toivonut enemmänkin.

3. MATKAN JÄLKEEN

Matkan jälkeen oli kyllä kiva palata kotiin, mutta kolme viikkoa meni kieltämättä hurjan nopeasti. Oisihan siellä reissussa vaikka vielä muutaman viikon viettänyt. Oli yllättävän vaikeaa hyvästellä ne ystävät, jotka asuvat eri maassa ja ajatella, että tuleekohan heitä nähtyä enää koskaan. Se oli niin hassua huomata että, miten kolmen viikon aikana voikin lähentyä uusien ystävien kanssa niinkin paljon, ettei enää vain yksinkertaisesti halua lähettää niitä eri puolille maapalloa.

Untitled

Reissu oli kyllä opettavainen. Se, ettei ollu omia vanhempia hääsäämässä kasvatti tosi paljon. Sä oot itse se, joka pesee omat pyykit ja huolehtii ruuasta. Jos ei muuta tällä reissulla oppisikaan niin ainakin sen!

Untitled

PS. Näin matkan jälkeen on helppo sanoa ainakin kaksi asiaa, joka kannattaa ehdottomasti ottaa matkalle:

1. Suihkuläpsyt
Niitä tulee kätytettyä muuallakin kuin suihkussa. Semmoset on helppo vetäistä jalkaan aamupalalle tai vaikka kouluun jos asuskelee campuksella. Myös asuntolan ylesissä tiloissa on kiva olla kenkulit, jotka on nopsa vetäistä jalkaan!

2. Sadetakki
Varsiknin Isoon-Britanniaan matkustaville tämä on ihan must have. En meinannut itse edes ostaa sadetakkia mukaan, mutta päivä ennen lähtöä kallistuttiin Sonian kanssa sadetakkien ostoon. Ja thank god, että ostettiin! Kolmen viikon aikana siellä kerkee satamaan niin kovaa, ettei kukaan suomalainen ole aiemmin nähnyt :-D

1 kommentti: